top of page
thumbnail_helsingør_udkast_visualiseringer2_Side_1_edited.jpg

Helsingør

Analyse af bymidte

Klimaudfordringerne er en udfordring for kulturbyen Helsingør.

 

DHI, MOE, Arkland og Updrift Copenhagen (Vandvender) har udarbejdet en sikringsstrategi for Helsingør, som bevarer byens nærhed og forbindelse til havet.

Helsingør kommune logo
Arkland Logo
DHI logo
MOE logo

Analyse af Helsingør bymidte

april – oktober 2020

 

Helsingør er en skøn by med rige kulturværdier, både gamle og nye. Byen har altid haft glæde af sit nære forhold til havet, men står over for udfordringer pga. klimaforandringer og et stigende havvand.

 

Usikkerheden handlede ikke længere om, hvorvidt havet stiger, men hvor hurtigt det går.

 

Helsingør Kommune udbød opgaven, som DHI, MOE, Arkland og Updrift Copenhagen vandt. Et stærkt team med stor erfaring inden for analyse, design og anlægsarbejde i kystzonen.

 

I tråd med Helsingør Kommunes Vision 2030 har vi udarbejdet en strategi, som peger på løsninger, der i takt med et stigende havvand sikrer byen ved havet.

 

Arbejdet er beskrevet i rapporten ’Helsingør bykerne. Havvandsstigning, analyse og idékatalog for sikringsstrategi’. I rapporten kortlægges klimaforandringernes konsekvenser for Helsingørs bykerne, når havet stiger, og stormene bliver kraftigere, og vi præsenterer indsatsområder i en sikringsstrategi, der styrker byens rum og forbindelsen til havet.

 

Forsyning Helsingør, Helsingør Beredskab og andre relevante forvaltninger har gennemgået og godkendt forslagene for at sikre, at de er driftsmæssigt hensigtsmæssige og i overensstemmelse med kommunens øvrige udviklingsprojekter.

Vil du vide mere? Kontakt os

Updrift Copenhagen

Krausesvej 3, 2100 Kbh. Ø
Info@updrift-cph.dk

Telefon: 53640804

Tak for din besked! Vi vender retur snarest

©2023 by Updrift-Cph

Updrift Copenhagen Logo
hvid tekst stor.png
bottom of page