top of page
belægningshæfte.JPG

Inspirationshæfte om

Belægninger

Mange fliser i private haver er en stigende udfordring for både rensningsanlæg, regnbetingede overløb til recipienter og kælderoversvømmelser.

 

I forbindelse med Klimalancens borgerinddragende projekt i Roskilde blev vi klar over, at mange husejere ikke tænker over at deres fliser og belægninger skaber store omkostningstunge problemer for samfundet. At de belaster rensningsanlægget, skaber overløb til recipienter og muligvis også oversvømmelser hos dem selv, hvis de har kælder.

 

Derfor udarbejdede vi ’Hvad har fliserne i din have med oversvømmelser at gøre’.

Roskilde Kommunes logo
Fors logo

Inspirationshæfte

2022

 

Når skybrud oversvømmer kældre, kommer vandet også fra dine fliser.

 

En af vores store klimaudfordringer er vand. Vi oplever kraftigere regn, der forårsager ødelæggelser, spildevandsforurening og oversvømmede boliger. Kloakkerne fungerer til daglig, men ved skybrud kan de ikke følge med. En af årsagerne er, at vi indretter vores byer og villakvarterer med overflader, der leder vand til kloakken. Det skaber et 'kø' i kloakken, ligesom motorvejen i myldretiden.

 

Når vi indretter os, ønsker vi, at det skal være smukt, praktisk og bekvemt. Med fliser omkring vores huse undgår vi at trække mudder ind i entreen, og bilen står pænt parkeret på områder med enkel vedligeholdelse. Men hvis det fører til oversvømmelse af egen eller naboens kælder, er løsningen måske ikke så god.

 

Du kan godt indrette din have som du ønsker og samtidig være med til at bremse presset på kloakkerne. Det skal blot gøres på en måde, der er klimatilpasset. Her i hæftet finder du forslag til, hvordan det kan gøres.

Inspirationshæfte til belægninger

Vil du vide mere? Kontakt os

Updrift Copenhagen

Krausesvej 3, 2100 Kbh. Ø
Info@updrift-cph.dk

Telefon: 53640804

Tak for din besked! Vi vender retur snarest

©2023 by Updrift-Cph

Updrift Copenhagen Logo
hvid tekst stor.png
bottom of page