top of page
Oversigtskort Pilevej

Roskilde

Vandskel

I Updrift gav Fors A/S os opgaven: at komme med et skitseforslag til at sikre 3-5 Boliger på en vej i Roskilde.

Husene og haverne sættes under vand når forsyningsselskabets regnvandsbassin fyldes hurtigere, end det kan nå at tømmes. Det sker med få års mellemrum.

Fors Logo

Vandskel i Roskilde

april 2023

 

I vores analyse blev det hurtigt klart for os, at når regnvandsbassinet går i overløb, render vandet ind i haverne og husene indtil et vist niveau, hvorefter vandet finder vej over fortovskant og løber derefter videre. Dvs. at de private haver og huse kun fungerer som en mellemstation, før vandet alligevel fortsætter sin vej.

 

Skulle husene reddes, skal vandet ledes forbi dem, før det skaber oversvømmelser. Udover at være voldsomt dyrt i anlæg, ville en større rørføring også være dyr i pumpedrift. Derfor kiggede vi på overfladeløsninger, med naturlig vandledning via hydraulik.

 

Med skitseforslaget ”Vandskel”, viser Updrift Copenhagen en lille kanal i skellet mellem to ejendomme. De fleste dage vil kanalen være tør, og når den fyldes, vil vandet ikke stå højere end kantstenen ved fortovet.

 

Kanalen er her skitseret i sin rå konstruktion, klar til at blive beplantet og ligne en almindelig hæk.

 

Forslaget er udarbejdet i god og tæt dialog med husejerne og forsyningen, men det kunne ikke gennemføres i forhold til gældende regulativer.

Vil du vide mere? Kontakt os

Updrift Copenhagen

Krausesvej 3, 2100 Kbh. Ø
Info@updrift-cph.dk

Telefon: 53640804

Tak for din besked! Vi vender retur snarest

©2023 by Updrift-Cph

Updrift Copenhagen Logo
hvid tekst stor.png
bottom of page