top of page
Skærmbillede 2023-11-20 kl. 14.12.22.png

Helsingør

Stormflod og højvandssikring

Marienlyst, Grønne Have Strand og Villa Moltke ligger udsat for storme fra havet. Når havet er steget 10 cm, vil sandsynligheden for stormflod være relativt stor. Også fordi klimaforandringerne gør vejret mere ekstremt og stormene kraftigere.

 

Værdier skal sikres, hvis de ikke skal ødelægges af vand.

 

Som del af et større team har vi udviklet robuste og rekreative løsninger, der beskytter Helsingørs mest udsatte steder mod højvande og stormflod.

Helsingør Kommunes logo
Arklands logo
DHI logo
MOE logo

Skitseforslag til stormflod og højvandssikring

april – oktober 2023

 

Resultatet af sikringsanalysen Helsingør Bymidte førte til identifikation af risikoområder, kategorisering af indsatsområder og anbefalinger til en trinvis sikringsstrategi, som forholder sig til havets faktiske stigning fremfor estimat af årstal.

 

Allerede nu bør vandrehjemmet Villa Moltke samt arealer ved Grønnehave Strand og Hotel Marienlyst sikres med løsninger, der holder vandet ude. Uden en effektiv højvands- og stormflodssikring er der risiko for betydelige skader på både bygningerne, men også at store vandmængder kan forårsage yderligere skader i baglandet.

 

Da de udsatte områder har offentlig interesse og adgang, har vi tegnet et forslag, hvor sikringen samtænkes i design, der skaber merværdi og styrker mulighederne for rekreativt liv ved vandet.

 

Løsningerne, udviklet inden for rammerne af vores tværfaglige rådgivningsteam, har ikke kun robusthed og styrke til at imødegå klimapåvirkninger, men også æstetiske kvaliteter og opholdsmuligheder for byens borgere i alle aldersgrupper året rundt.

 

MOE, DHI, Arkland og Updrift Copenhagen vandt Helsingør Kommunes udbud på opgaven i 2021

Vil du vide mere? Kontakt os

Updrift Copenhagen

Krausesvej 3, 2100 Kbh. Ø
Info@updrift-cph.dk

Telefon: 53640804

Tak for din besked! Vi vender retur snarest

©2023 by Updrift-Cph

Updrift Copenhagen Logo
hvid tekst stor.png
bottom of page